Att leda sig själv i kris. Verktyg 1 – Tillbaka till rötterna!

Att leda sig själv i kris. Verktyg 1 – Tillbaka till rötterna!

2 April 2020 …

Det är i krisens epicentrum som kvaliteten i vårt ledarskap ställs på sin spets. Inte minst vårt personliga ledarskap. I stunder som dessa är det lätt hänt att tappa stabiliteten. Bli orolig, rädd, förtvivlad, uppgiven, rastlös, irriterad, panikslagen, ångestladdad, deppig… Fullt normala reaktioner på kris och förändring. Det gäller dock att snabbt ställa om så att man inte fastnar i det negativa tillståndet. Negativitet riskerar inte bara att förlama oss mentalt och i handling. Det smittar även andra och som ledare besitter man en enorm multipliceringseffekt. Det är därför extra viktigt att du som ledare nu fortsätter att vara i den ”lösningsorienterade matchdräkten”. Den som är marinerad i möjligheter, hopp och handlingskraft!

Eftersom det inte alltid är så lätt att vara så där ”positiv och på” tänkte jag finnas här lite extra just nu och boosta dig så att vi tar oss fram tillsammans. Balanserat, tryggt och starkt!

Är du redo för verktyg nr 1? 

Verktyg nr 1. Tillbaka till rötterna.
I Situationsinriktat Ledarskap arbetar vi med en struktur som knyts upp kring ”Livsträdet” och där jobbar vi bland annat med dina Värderingar. I Livsträdet symboliseras dina Värderingar genom rötterna. Utan friska och starka rötter (Värderingar) kan trädet aldrig växa sig stark och det står ej heller stadigt när det stormar (krisar)… därför är det extra viktigt att du i stunder som dessa vet vad som är viktigast i ditt liv och vad som tillför dig värde (respektive inte).

Steg 1. Katalysera fram dina tre grundläggande värderingar. (Har du redan dina tre värderingar på plats – gå direkt till steg 3).Värderingarna ska spegla det som är livsviktigt för dig för att du ska må bra.

Steg 2. Säg att du kommer fram till: Familj, må bra, kärlek, utveckling, tilltro och trygghet. Försök nu att klustra dem så att du kommer fram till just tre värderingar. Familj kanske kan läggas in under både kärlek, trygghet och må bra till exempel? Tilltro kanske kan läggas in under trygghet eller tvärtom? 

Steg 3. Skriv upp hur du ska leva efter dessa värderingar just nu och försök att formulera konkreta mål kopplat till varje värdering.

Exempel: Du har kommit fram till att ”Må bra” är en viktig värdering. Skriv ner vad du kan och vill göra för att du ska må bra. Skulle kunna vara ”Jag ska träna fyra gånger i veckan minst 1 h”, ”Jag ska gå 10 000 steg varje dag” eller ”Jag ska lära mig yoga”. Skriv sedan ner mål hur du aktivt kan bidra till att andra i din närhet mår bra. Exempelvis: ”Jag ska ut och gå med min granne varje dag (såklart med distans just nu…)”, ”Jag ska ringa min mamma varje dag och kolla hur det är med henne”, eller ”Jag ska anordna utegympa för grannarna en gång i veckan”.
Fortsätt med att formulera mål även för de andra två värderingarna som du tagit fram.

Steg 4. Välj ut ett mål från varje värdering och uppfyll de målen under kommande vecka!

Steg 5. Välj ut ett nytt mål från varje värdering och uppfyll de målen under en vecka osv…

På detta sätt får du kontrollen över ditt liv och det som är viktigt för dig, för vi ska komma ihåg – vi mår som vi tänker och ingen eller inget kan få dig ur balans så länge du inte ger tillstånd till det!

Du som går programmet Situationsinriktat Personligt Ledarskap (SPL) och har tillgång till den digitala utvecklingsplattformen Livsträdet – förfina innebörden av dina Värderingar och lägg in de konkreta målen under ”Mål” i den kategori som är mest passande. Det som finns nedskrivet blir starkare och tydligare och mer troligt att vi brukar allvar kring. Lycka till! 

Behöver du hjälp med att få fram dina värderingar – hör av dig så hjälper jag dig!

Skulle du behöva support i något annat avseende just nu eller du känner någon annan ledare som skulle behöva så får du lova att höra av dig!

Situationsinriktad Ledarutvecklings ledord har aldrig känts mer aktuella…

Tillsammans gör vi skillnad och sprider positiva ringar. På riktigt!

Therese Hoveman
Situationsinriktad Ledarutvecklare 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *