Lägg i nästa växel och håll ut!

Tongångarna och beteendet just nu går mycket i riktningen ”När vi hade Corona…” och ”Hur ska vi bete oss nu efter…”. Men hey! Vi är inte där ännu! Vi är inte igenom. Vi är fortfarande mitt uppe i det. Eller hur vet vi ens att vi är i mitten av detta? Vi kanske bara är i början? Att försköna och förenkla ligger dock i människans natur och många gånger hjälper det oss framåt, men i det här fallet behöver vi se verkligheten som den är och göra de ansträngningar och uppoffringar som krävs för att lösa det här. Just nu är vi många som tjänar på att vara extra uthålliga och samtidigt lägga in ytterligare en växel. Helt tvärtemot vad våra reptilhjärnor tänker…

Hjärnornas kamp!
Bland de verktyg som vi har delat med oss av för ”Att leda i kris” har vi pratat mycket om vikten av att tänka rätt. Så gör vi även denna gång eftersom det är en av de avgörande faktorerna för hur vi tar oss framåt på ett fruktbart sätt. Det är framförallt våra automatiska tankar och vår ”reptilhjärna” som vi behöver jobba med. Det är den som får oss att tänka mycket kortsiktigt och som vill få oss att undvika faror och ansträngning. Bekvämt och ofarligt skulle kunna vara reptilhjärnans motto! I tider som dessa producerar den tankar likt nedan:

– Skyll gärna alla dina misstag och din minskade produktivitet på Covid-19

– Passa på att ta det lite lugnt och vila dig i form tills hjulen väl börjar att snurra igen 

– Inte behöver du fixa och trixa. Det var inte du som startade den här pandemin. Det här får någon annan lösa

För att komma igenom och landa på bästa sätt behöver vi hjälpas åt att tämja våra vilda reptilhjärnor och göra precis tvärtemot vad den vill locka oss till. Det är nu vi behöver lägga i nästa växel och hålla ut! Vi behöver hjälpas åt, tänka nytt och arbeta med både korta och långsiktiga lösningar. Och det är klart att det frestar på. Det är fullt mänskligt! Dock…Märker du att reptilhjärnan tagit över ser du till att ta en fikapaus med någon som inspirerar dig till att hålla fokus och ångan uppe. Att ställa om och tänka rätt kan gå på en sekund. Om du vill.

Vill du få mer inspiration kring just hjärnas förmåga och vikten av att odla framgångsrika tankevanor rekommenderar vi varmt Mindset/Carol Dweck, GRIT/Angela Duckworth samt Neuroledarskap/Gospic och Falk. Och har du missat något av de verktyg som vi pratar om ovan, ”Att leda i kris”, hittar du dem på vår hemsida under Senaste nytt.

——————————————————————

Vi väljer att växla upp! Välkommen Ola och Anna!

Eftersom vi strävar efter att leva som vi lär växlar vi nu upp både regionalt och nationellt. Marknaden för ledarutvecklingstjänster kanske smalnar av inom vissa områden och alla kanske inte har resurser att satsa just nu, men är det någon gång vi behövs så är det just nu!

Situationsinriktad Ledarutveckling
Det är tufft att vara chef/ledare/företagare i dessa tider och det är många som behöver stöd. Hur leda framgångsrikt på distans? Hur skapa lönsamhet i en sinande/obefintlig affär? Hur hålla motivationen uppe – för själv och i gruppen? Min roll behövs inte längre, vad ska jag göra nu? Hur säkra en god hälsa och hållbarhet i dessa prövande tider? Antalet utmaningar att sätta tänderna i har aldrig varit större. Åtminstone inte sett ur ett nutidsperspektiv.

Med detta sagt…Välkommen Ola och Anna! Det är fantastiskt roligt att få ta detta steg av flera skäl. Vi kan stötta flera ledare, det blir en bredare geografisk spridning och jag som grundare får kompetenta och drivna lagmedlemmar vid min sida! Tillsammans kan vi sprida ännu fler ”positiva ringar”!

Ola Svantesson  – Med utgångspunkt i Syd 
Med över 35 års ledarerfarenhet av roller som VD, Affärschef, Projektledare och Varuhuschef och lång internationell erfarenhet blir Ola en stark förstärkning i södra Sverige. Lär känna Ola mer på vår hemsida under ”Våra Ledarutvecklare”. 

Anna Nilsson – Med Göteborg som hemmaplan 
Med Anna växer nu konceptet Situationsinriktad Ledarutveckling även geografiskt vilket underlättar för kunder i Västsverige att få en fantastisk ledarutvecklare vid sin sida. Anna är en erfaren ekonom och ledare med passion för att utveckla andra. Läs mer om Anna på vår hemsida under ”Våra ledarutvecklare”.

Har du tips på härliga och dynamiska ledare/individer som du skulle vilja ge chansen att lära känna Ola eller Anna – hör av dig! De står redo i startblocken och är supertaggade på att börja jobba!
——————————————————————

Fler glada nyheter
För att förenkla kontakt har vi kortat ner domännamnet till situationsinriktad.se. Våra e-postadresser har framöver förnamn@situationsinriktad.se. Adressen till hemsidan är också förkortad till situationsinriktad.se. 

Fler framåtlutade nyheter presenteras inom kort. ”Soffan” ska fyllas på med fler förmågor och till hösten kommer även ett par programnyheter.

Håll utkik! Vi hörs!

Situationsinriktad Ledarutveckling
Therese, Ola och Anna

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *